Print

- Opus Incertum –


Naast – tuinarchitectuur, aanleg en onderhoud – is TuinDesign Maelbrancke ook actief op gebied van 'Vloeren en Faiencen', met name verhardingswerken voor buiten en binnen in het algemeen.

opusincertumNaast de studies van 'Tuinarchitectuur' werden ook de studies van 'Vloeren en Faiencen' en 'Tadelakt' afgewerkt. Door deze aftakking in de bijzondere richting van de verhardingen onderscheid TuinDesign Maelbrancke zich van de gewone tuinaannemer. Hierdoor worden niet alleen terrassen, opritten en paden rondom uw huis aangelegd, maar biedt TuinDesign Maelbrancke U ook de mogelijkheid uw vloeren en muren (met in het bijzonder de badkamer) te verzorgen.

Doordat TuinDesign Maelbrancke deze verschillende mogelijkheden aanbied, bent u niet verplicht een ontwerp te laten maken, maar kunt u ook rechtstreeks bij ons terecht voor de aanleg, van uw oprit, terras, binnenvloer, muren enz., en dit in allerlei materialen: betonklinkers en –tegels, gebakken klinkers, natuursteen, keramische tegels, siergrind, ....

TuinDesign Maelbrancke specialiseert zich hoofdzakelijk in de aanleg van natuursteen, met in het bijzonder blauwe hardsteenscherven. Dit zijn gebroken blauwe hardsteenplaten die willekeurig door elkaar worden gepuzzeld en gevloerd tot het gewenste effect bekomen word. Dit patroon wordt Opus Incertum genoemd. Het idee van de blauwe hardsteenscherven is afkomstig van de flagstones – onregelmatig vlak gevormde natuursteentegels – die ook in blauwe hardsteen werden toegepast in de jaren '50, '60 en '70. Enkel werden toen de scherven in kleine stukken gebruikt en werden deze ook gelegd met grote voegen, die huidig door velen nog zo worden aangelegd.

TuinDesign Maelbrancke onderscheid zich hierin van andere tuinaannemers door het gebruik van grote en kleine, tot zelfs hele kleine scherven willekeurig door elkaar. Hierin zorgen wij er ook voor dat de voegen telkens minimaal blijven waardoor de tegels beter tot hun recht komen. Door deze toepassing wordt een vloer bekomen die zowel in een moderne als klassieke omgeving perfect tot zijn recht komt.

Is uw woning ouder dan 5 jaar? Zoja, worden uw verhardingswerken (vloeren, opritten, terrassen en paden) palend aan de woning aangelegd met het verlaagde Btw-tarief van 6% BTW.